Fler bilder från Urkult 2007

 

(filmerna är i RealAudio-format och ordentligt komprimerade för att spara plats på min hemsidesserver och för att kunna ses även utan bredband. Kräver RealPlayer 11 eller hellre Real Alternative)

 

 

 

 

 

Full fart på Eldnatten, klicka på bilden eller här för att se den som film

 

Maramas, en ganska ny ensemble men med erfarna musiker, fr.v. Mats Einarsson, Tuomo Haapala, Cecilia Österholm, Aftab Tahami och Marie Selander, gjorde en finstämd konsert i kyrkan med en blandning av svenska, finska och persiska traditionslåtar och nyskrivet.

 

 

  

Esbjörn Hazelius, cistern (se bilden), gitarr, fiol, sång mm. (jag skrev först såg istället för sång – han spelar faktiskt såg också!) har en viktig del i Sofia Karlssons framgångar.

 

 

Hela Sofias band med färgglada paraplyer i förgrunden. Regnet kom av sig under konserten.

 

 

 

Även Triakel hör till de finstämda (åtminstone här i Ådals-Lidens kyrka mitt i Näsåker – det var lite annorlunda på dans-spelningen). Vilket sväng, Janne Strömstedt och Kjell-Erik Eriksson är mästerliga ackompanjatörer till Emma Härdelins sång.

 

 

Eivør Pálsdóttir med shamantrumma...

 

 

 

... och på film i en country-inspirerad låt. Tyvärr blev det mer gitarrsolo än prov på hennes fina sång. Lägg märke till den effektiva stamp-basen, på något sätt hade de en mikrofon under hennes vänstra fot.

   

Kim Nyberg var den som pratade mest med publiken i Afenginn. De hade med sig en maskin som blåste såpbubblor, till glädje för inte minst de yngsta i publiken

 

 

Och sist på natten, Tinariwen i sin hypnotiska ökenblues, klicka här eller på vänstra bilden för att höra dem.

 

 

 

 

 

Tillbaka till Urkult 2007

Till innehållsförteckningen