När vi fyllde 50+50=100

 

Carin och jag hade gruvat oss en del för att ha fest, men vårt 100-årskalas på Munkviken 010707 blev jättelyckat. Det blev ett 60-tal gäster som kom till slut, och många sov över i kursgården. Lova, Johannes, Åsa m.fl. fotograferade.

 

Vid 16-tiden hade de flesta samlats. De som rest längst var Keki och Freny, kusiner till Hormaz som var på besök ända från Bombay. Ordningsman Rolf hälsade välkommen och vi fick träda fram på balkongen för att ta emot hyllningarna.

Oordningsman Lasse styrde sedan deltagarna efter en något vådlig stig med tipsrunda på temat Carin&Ulf-kunskap. Alla frågorna var inte helt rumsrena.

 

 

Alice, Åsa, Emanuel N. tänker vinna frågesporten.

 

Jenny                                                                    Emanuel S

Yngst var Elli,                                                                äldst min mamma Marianne

 

Sedan fikade vi saft och goda Hagabröds-skorpor på en klippa vid havet. Ingen trillade i.

 

Till kvällen hade Kajsa med medarbetare dekorerat matsalen hur vackert som helst. Vi fick sitta vid vårt eget bord under rosenkrans. Där avlöste gästerna under kvällen så vi fick ha de flesta till bordet. Solveig hade komponerat en mycket god grekisk meny.

 

 

Efteråt serverades tårtor medhavda av gästerna så jag tror till och med Jon fick sitt lystmäte. Under hela festen hölls spirituella tal och sedan fick vi ögonbindlar på och en överraskning.

 

 

Ingen mindre än Roger Pontares kusin dök upp ur tomma intet och tog sig en svängom med Carin.

 

Framåt 23-tiden hade vi en stämningsfull meditationsstund i kapellet, med diktläsning av Birgit och Harald och orgelmusik av Bengt-Arne. Ingen tog bilder där. Efteråt gick folk åt olika håll – till havet, hem – medan några dansade vilt till blandade rytmer från en skiva sammanställd av undertecknad. Jon och Mats paddlade kanot och kom hem mycket sent.

 

De som sovit över samlades på morgonen för gemensam frukost (utom Jon, Jalle och Gustav som var för trötta).

 

Lova och Anita ur vår gästbok vid festen

 

Ulf Torstensson juli 2001

 

Till startsidan