Texten om oss:

I mars 2005 fick jag en fin present. En f.d. patient, som råkar komma från Karlskoga, ringde och berättade att hon hade hittat en Orkesterkatalog från 1966 där jag var med. Några dagar senare kom den med posten. Block-Stones hade gått med i Musiker-förbundet (det var viktigt att vara fack-ansluten på den tiden) och därigenom kommit med i deras katalog, som också hade namn som The String Tones, Cads, Ulf-Gerhards Orkester, Fabians, The Tunderbirds och Kinells Pop Seven.

Sten & Stanley var så stora redan då att de inte behövde katalogen – som Sven Bratt skriver i förordet: ”Ett obestridligt faktum är ju att en av Sveriges bästa och mest populära orkestrar kommer från Karlskoga” (inget namn nämns).

Tack Ulla och John!

 

BLOCK-STONES

Orkesterns repertoar vänder sig till den ungdomliga publiken. Den har med stor framgång spelat på ung­domsgårdar och skoldanser. På pop-galor är Block­-Stones ett mycket populärt gäng.

Alla dagsaktuella såväl som mera stillsamma ”pop­låtar” finns givetvis alltid på repertoaren. Vill Ni ett ”gäng” spelglada gossar ha engagera

BLOCK-STONES.

 

MATS HELLSTRÖM Gitarr (inte med på bilden)

ULF TORSTENSSON - Sologitarr

BENGT ÖSTBLAD - Kompgitarr

MATS PETERSTRÖM Basgitarr

JAN OLSSON - Trummor

 

 

ORKESTERNS TEL 0586/XXX XX

KARLSKOGA MUSIKFÖRMEDLING

 

Den som är riktigt intresserad kan nu läsa eller ladda hem hela katalogen som pdf (3,6 Mb)

 

Tillbaka till Min musikaliska bana